Αναπτυξιακά νέα

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Post 1

H ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN στις 01/02/2015 είπε:

Αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα, είναι να αναπτυχθείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο».

Πρώτη η Κίνα στην υποδοχή άμεσων ξένων επενδύσεων το 2014. Η Κίνα κατόρθωσε να αναδειχθεί πρώτη καθώς επιδίωξε με συγκεκριμένες πολιτικές να προσελκύσει ξένα κεφάλαια. Ο νέος νόμος για τις ξένες επενδύσεις δείχνει μια νέα πολιτική προς τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς, γεγονός που, θα επιτρέψει στην Κίνα να προσελκύσει ακόμη περισσότερες ξένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πολλές φορές κοιτάμε τις λεπτομέρειες και χάνουμε την ουσία . Ενώ βλέπουμε ότι ο τζίρος της επιχείρησης μας μειώνεται, ενώ βλέπουμε ότι οι πωλήσεις κατρακυλούν, εμείς περιμένουμε να αλλάξει κάτι ως δια μαγείας που θα έρθει από κάπου έξω από εμάς για να διορθώσει αυτή την πτωτική πορεία.

Κάνουμε μικρές αλλαγές στην εσωτερική μας οργάνωση ,περικόπτουμε έξοδα, δαπάνες και περιμένουμε νομίζοντας ότι αυτά μπορούμε και αυτά φτάνουν.

Δυστυχώς περιμένουμε μάταια και βάζοντας σε κίνδυνο την επιχείρηση σας. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας και τα μειώνουμε, αυτό είναι μία λύση απαραίτητη αλλά σε οδηγεί μετά από λίγο σε μεγαλύτερη μείωση και τελικά σε αφανισμό.

Η προσωπική διάθεση πέφτει, οι άσκημες σκέψεις μας έρχονται συνέχεια και εμείς είμαστε κολλημένοι χωρίς να κάνουμε κάτι που θα αλλάξει την κατάσταση. Δυστυχώς έχω να σας πω ένα καλό νέο και ένα κακό. Το καλό νέο είναι ότι του χρόνου θα έχετε λιγότερους ανταγωνιστές στο χώρο σας γιατί θα έχουν κλείσει. Το κακό νέο είναι ότι του χρόνου ίσως να μην υπάρχετε εσείς.

Η μόνη λύση: Προώθηση & επέκταση

Καμία επιχείρηση, κράτος, πολιτισμός δεν παραμένει στατικός. Οι επιλογές είναι πάντα δύο. Είτε εξαπλώνεται, είτε συρρικνώνεται και εξαφανίζεται

Εξαπλώνεται: 1) Με ευφυή προώθηση (Διαφήμιση, marketing) 2) Καλή διαχείριση 3) Λογική οικονομία

Συρρικνώνεται και πτωχεύει: 1) Οικονομικά μέτρα (Φόροι, Χαράτσια, Έκτακτες εισφορές) 2) Διαχειριστικές αλλαγές (Δημόσιο - απολύσεις, νόμοι κάθε λεπτό) 3) Ελάχιστη προώθηση

Τι μπορείτε να κάνετε: Στοχευμένη προώθηση: Γιατί κερδίζετε χρόνο, δημιουργείτε αλλά και φέρνετε έσοδα.

Τι δεν πρέπει να κάνετε: Διαχειριστικές αλλαγές: Γιατί χάνετε χρόνο και δεν φέρνετε έσοδα. Οικονομικά μέτρα: Γιατί δεν αλλάζει τίποτα απλά συρρικνώνεστε.

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διορθώσετε από όσο χρειάζεται για να προωθήσετε νέα πράγματα. Η κρίση δεν χειρίζεται με διαχείριση και οικονομικά μέτρα. Αυτά μπορούν να γίνουν αργότερα και συνδυαστικά αλλα πρώτα πάντα η ευφυή προώθηση με καλή διαχείριση και λογική οικονομία!

© AFS 2015 | Design by Johnny K. Studio